Brukerdiskusjon:Kåre-Olav

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Nytt emne
Fra Wikikilden
Siste kommentar: for 4 måneder siden av Kåre-Olav i emnet Administrator

Byråkrat[rediger]

Hei, har du lyst til å verte byråkrat her? Det tyder ikkje nødvendigvis at du må vere svært aktiv her, men meir at du held eit oppsyn. Dersom ikkje, er det fint om du fjernar namnet ditt herfrå. Eg beklagar at eg skreiv dette før eg hadde spurt deg, men eg tenkre rett og slett ikkje på det. --EIRIK\diskusjon 12. feb 2007 kl. 22:03 (CET)

Ja, det kan jeg jo alltids. Men det ser ut som om de nøyde seg med å utnevne oss til administratorer. Kåre-Olav 13. feb 2007 kl. 20:47 (CET)

Wikisource - The Free Library[rediger]

Hi, I see you are active here.

It would be great if you could add "Wikisource - The Free Library" here for your language (no:).

Vandals[rediger]

Hi. I put a checkuser request on Meta about the two vandal accounts (Bruker:Rodelero, Bruker:Willy on Wheels). Thank you for cleaning up. ;o) Greetings, --Thogo 31. mai 2007 kl. 18:27 (CEST)Svar

Jeg har enda ikke funnet ut hans eksekte dødsårstall, men er ikke Skatval Herad i 25 år i høyeste grad et offentlig dokument, og dermed åpent for kopiering? Olav Røkke var jo bare redaktør, og dermed er jo fortsatt Skatval Heradsstyre utgiver, hvilket tilsier at helftet skal være et offentlig dokument. Dessuten ble Skatval Herad nedlagt i 1962... Jeg kan ikke lovverket 100%, så det er mulig jeg tar feil. ~ Erik 19. nov 2007 kl. 18:44 (CET)

Andrea Margreta Pedersdtr. Husøy was born in 1888 in Husøy, Ona, Romsdal and died in 1969, at age 81.
Andrea married Olav Røkke (b. 1881, d. 1956).
Und ein Buch von ihm: Olav Røkke: Vefsn Folkehøgskule - Eit 50-årsminne (Trondheim 1949) Fingalo 23. nov 2007 kl. 20:19 (CET)

Sieh dir bitte mal den Artikel und Diskusjon:Sættargjerda an. Ich denke, das muss völlig überarbeitet werden, so wie ich das mit Norges gamle Love 1 mache. Fingalo 19. feb 2008 kl. 11:45 (CET)

Ich vergleiche den Text gerade mit Norges gamle Love: völlig unbrauchbarer Text, massenhaft Rechtschreibfehler, das lange s oft mit f verwechselt, es fehlen ganze Textstücke (offenbar Zeilen übersprungen) usw. Ich schreibe ihn mal neu. Fingalo 20. feb 2008 kl. 15:54 (CET)

Hei. Hva er forskjellene mellom Mal:Forfatter og Mal:Forfatter2? Hvilken bør brukes? Mvh. Marius2 23. nov 2008 kl. 13:26 (CET)

Den gamle forfatter-malen gir ikke riktig sortering i kategoriene (se f.eks. Kategori:Forfattere-S). Derfor har jeg oversatt en:Template:Author og kalt den Mal:Forfatter2. Planen er å flytte forfatter2-malen til Mal:Forfatter, men siden parameterne er litt forskjellige, vil det bli en oppgave som krever endel arbeid. I mellomtiden må du gjerne bruke forfatter2-malen, og gi beskjed om du finner noen feil. Det samme forholdet gjelder forresten Mal:Topp og Mal:Topp2, hvor topp2-malen er en forbedret utgave kopiert fra en:Template:header. Kåre-Olav 23. nov 2008 kl. 16:53 (CET)
Ok, da bruker jeg nummer 2-malene fremover :) Mvh. Marius2 27. nov 2008 kl. 17:40 (CET)

Damplokomotiver[rediger]

Viser til kommentar på min brukerside. Jeg trodde i min villfarenhet at det var 50 år som gjaldt for faglitteratur, så om jeg har tatt feil, så er du velkommen til å slette det jeg har lagt inn. Beklager dette. --80.202.155.204 17. des 2008 kl. 14:53 (CET)

Ja, dessverre må vi slette den. Men hvis du er interessert i lokomotiver og denslags, kanskje du finner noe interessant å legge ut i gamle utgaver av Teknisk ukeblad? (se her og her). Bare husk å undersøke forfatterens leveår. Kåre-Olav 17. des 2008 kl. 22:42 (CET)

Menneskerettighetserklæringen og kategorier[rediger]

Heisann, jeg flyttet Verdenserklæringen om Menneskerettighetene hit fra Wikipedia, men er litt usikker på om jeg gjorde det riktig. Kan du se over det? Og hvilke kategorier skal brukes? Mewasul 28. feb 2009 kl. 12:55 (CET)

Joda, det ble fint. I mangel av noe bedre er den lagt inn i Kategori:Lover. Kåre-Olav 28. feb 2009 kl. 17:08 (CET)
Takker :) Mewasul 1. mar 2009 kl. 21:04 (CET)

Kårebot, majuskel e og ljoset[rediger]

Jeg vet ikke hvilket script Kårebot kjører, men jeg har lagt merke til at hver gang den treffer på en majuskel e, skriver den É. Basert på fransk praksis, vil dette være rett, ettersom aksenter ofte droppes over majuskler, men på norsk er det unødvendig, ettersom vi bruker svært få aksenter. Poenget er det at at dersom det i Kårebot-scriptet er noe som tilsier at E skal bli É, så bør du fjerne det; det er nok mindre arbeid å legge inn É der det skal være É, enn å erstatte É der det skal være E.

En annen ting er at hver gang Kårebot treffer på ord som har med «ljos» å gjøre (ljos, ljose, etc.) leser den det som «Ijos»; jeg forstår godt at den gjør den feilen (Ijos og ljos seg veldig like ut). Jeg vet ikke om det er mulig å endre dette også i scriptet. V85 21. apr 2009 kl. 01:29 (CEST)

Dette skyldes ikke KåreBot, som bare laster opp OCR-teksten, men derimot OCR-programmet jeg bruker (tesseract-ocr). Hvis de scannede bildene har lav oppløsning (scannene fra Google er ikke særlig gode) får man fort en del feil. Kåre-Olav 28. mai 2009 kl. 22:28 (CEST)Svar

Laste opp bøker[rediger]

Hvordan laster man opp djvu-filer, f.eks. fra Archive.net? V85 3. mai 2009 kl. 19:15 (CEST)Svar

Dette ser det ut som om du har fått til allerede. Kåre-Olav 28. mai 2009 kl. 22:28 (CEST)Svar

Seksjon[rediger]

Jeg regner med at du retter opp alle seksjons-labelene da? Jeg fikk det ihvertfall til å virke slik jeg ville. V85 20. jun 2009 kl. 19:01 (CEST)

Det var en feil i Mal:Side (det sto section i stedet for seksjon) som gjorde at den ikke fungerte slik den skulle. Jeg skal se om jeg får rettet opp seksjonene. Kåre-Olav 20. jun 2009 kl. 19:03 (CEST)


Gulatingsloven[rediger]

Takk for at du sa ifra om at det var de sidene jeg allerede hadde lest korrektur på som du hadde flyttet, for da slipper jeg å lese korrektur på nytt. Det er et meget tidkrevende arbeide å lese korrektur pa dette. Liten 'stungen d' brukes meget (det er den med tverrstrek gjennom staven), men det er ikke lett å se forskjellen på den og vanlig d. En annen feil som går igjen, er at man ikke ser forskjell på u og v, som er meget like. Men etter en stund går det jo bedre :-)

Ældre Gulathings-Lov[rediger]

Jeg ser at det er blitt begått en feil m.h.t. tittel. Den riktige tittelen skal være som angitt ovenfor: "Den ældre Gulathings-lov". Det er nok fordi det finnes flere Gulatings lovbøker som stammer fra forskjellige årstall. Men den det snakkes om her, er altså den eldst kjente utgaven av lovverket. Dersom en ser øverst på sidene i 1846 utgaven, så står det også "Ældre Gulathings-Lov" øverst på hvert eneste sidepar, med ordet "Ældre" øverst på venstre side, og "Gulathings-Lov" øverst på høyre side. Men hele verket heter jo "Norges gamle Love", fordi dette verket også inneholder bl.a. Frostatingsloven.

DjVu[rediger]

Hei! Jeg fjernet spørsmålene, da jeg syntes de var godt nok besvart.

Nytt spørsmål: Har du noen spesielle synspunkter på DjVu?

Er dette et format å satse på når det gjelder opplasting av boksider?

Et annet spørsmål er, hvordan man skal gå fram for å lage et system av lenkede filer -- jpeg-filer i høy oppløsning som representerer bok-sider. Man bruker vel en mal da -- isåfall, hvilken mal? Dette er ukjent for meg, selv om jeg synes det går greit nok å laste opp bare et billede. Men hvordan gjøres det når man har mange? Er det da greit nok bare å laste opp et av gangen, eller fines det et system for å laste opp en hel serie med billedfiler ved å bruke bare én kommando? mvh 888n8 18. aug 2009 kl. 12:36 (CEST)

DjVu er utmerket, men kan være litt vanskelig for nye brukere. Se en:Help:Djvu files og commons:Help:Creating a DjVu file for mer informasjon. Hvis du får det til, er dette det foretrukne formatet, fordi alle bildene da ligger i samme fil. Når det gjelder jpeg-filer, må du for det første laste dem opp på Commons. Filene til Norges gamle Love ligger for eksempel her. Det finnes et eget program, Commonist, som lar deg laste opp mange filer på én gang (jeg har aldri brukt det). Deretter må du opprette en indeksside, det vil si en side med et navn som begynner på Indeks:. I redigeringsvinduet får du da opp en boks hvor du må lime inn lenker til alle jpeg-filene i riktig rekkefølge. Se kildekoden (trykk «rediger») på Indeks:Norges gamle Love 1 for å se hvordan dette er gjort der. Kåre-Olav 18. aug 2009 kl. 17:08 (CEST)

Hei, jeg har fått mail fra arvingene til Ingeborg Refling Hagen, som lurer på hvorfor denne teksten er slettet. Det er Hagens søsterdatter, og dennes datter igjen som har lagt teksten til rette for wiki, og jeg kan om nødvendig mail deg/OTRS en mail som bekrefter det jeg sier. Kan du være snill og gjenopprette? Mvh Orland 16. aug 2009 kl. 21:03 (CEST)

Hei. Her på Wikikilden sletter vi i utgangspunktet alt som ser ut som brudd på opphavsretten (forfatterinnen er død i 1989). Wikikilden fungerer i teorien på nøyaktig samme måte som Wikimedia Commons, hvilket vil si at de som vil legge ut et verk de har opphavsretten til må sende inn en e-post til OTRS-systemet (se commons:OTRS). Nå kjenner ikke jeg dette systemet særlig godt, derfor kommer jeg til å gjenopprette siden, og overlate til deg hvordan du vil ordne lisenskravene. Jeg vil selvsagt sette pris på at du ordner det formelt gjennom OTRS-systemet, og setter inn de korrekte lisensmalene (foreløpig har vi bare Mal:PD-old... Her er et eksempel på hvordan slikt gjøres på den engelske Wikisource). Hvis ikke, håper jeg du i det minste skriver en begrunnelse for hvorfor verket kan ligge på Wikikilden i headeren på den aktuelle siden. Wikikilden har tross alt også tidligere måttet gjøre unntak for wikipedianere uten sans for byråkrati... Kåre-Olav 16. aug 2009 kl. 22:14 (CEST)

Kan du legge inn Forklaringstegnet som en ligatur/symbol i boksen under redigeringsvinduet? Det er nokså kjedelig å måtte gå til WP hver gang jeg trenger å sette den inn. V85 16. sep 2009 kl. 13:44 (CEST)

✓ Gjort. Lagt til etter «ǜ» på øverste linje (spesielle tegn). Kåre-Olav 16. sep 2009 kl. 16:44 (CEST)
Takk, takk. V85 17. sep 2009 kl. 13:26 (CEST)

Flyttinger[rediger]

Når du først er igang, kan du vel også flytte de av sidene fra Norges gamle Love 1/Gulathingslov XX til Side:Norges gamle Love indtil 1387 Bd. 1 0XX.jpg, der dette ikke er gjort. Dersom boten din òg kunne tatt vekk {{topp}} fra de av sidene på Norges gamle Love Bd. 1 der disse enda ikke er fjernet, hadde det vært flott, og vi er enda et skritt nærmere å få ryddet opp i dette verket. V85 24. okt 2009 kl. 14:44 (CEST)

Jeg skal gjøre det etter hvert (dessverre har ikke boten min botstatus, så alle endringene kommer til å vises i Siste endringer). Forresten er jeg kommet over en DjVu-fil av Norges gamle Love 1 her. Kan den være til nytte? Kåre-Olav 24. okt 2009 kl. 14:47 (CEST)
Tja... Det kan den sikkert. Et problem med gulnede sider er at de ikke kommer så godt ut av Any2Djvu; skriften blir veldig uklar, og Archives DjVu filer kan ikke åpnes med DjVu Solo, slik at blanke sider, bilder av permer og annet søppel ikke så lett kan fjernes fra dokumentet. Ellers så er jeg ikke så interessert i denne teksten, men synes at vi kunne jo like godt få ryddet opp i den. V85 24. okt 2009 kl. 16:31 (CEST)
Det er en del av Gulathingslov-sidene som fremdeles er i hovednavnerommet, burde disse kanskje slettes? V85 31. okt 2009 kl. 18:28 (CET)

Bibeltekster[rediger]

Kan du importere en:Template:Chapter og en:Template:Verse? Jeg forstår ikke alt som står i syntaksen... V85 31. okt 2009 kl. 18:28 (CET)

✓ Gjort, se {{Kapittel}} og {{Vers}}, men dokumentasjon mangler. Kåre-Olav 4. nov 2009 kl. 15:50 (CET)

God innsats![rediger]

En god ansiktsløftning på Indekssidene! Og veldig gode hjelpe-sider! Dette vil gjøre det lettere for nye bidragsytere. V85 13. nov 2009 kl. 17:41 (CET)

Prosjekt Runeberg[rediger]

For tekster som er hentet fra Prosjekt Runeberg, slik som I de dage; hadde det ikke vært mulig å sette opp et slags bot-program for å hente inn også den teksten de har lagt inn? Den er jo tross alt, der òg også delt opp side for side, så da burde vel en bot, like godt som et menneske klare å kopiere og lime den inn. V85 13. des 2009 kl. 18:07 (CET)

Jo, men jeg tror det ville kreve en del arbeid. Hvis du er interessert i å opprette sidene raskt, er det antagelig enklere å legge inn hele teksten på en eller annen side, for deretter å markere sideskiftene manuelt. På en: har de en egen gadget for dette, Match and Split, men jeg har ikke satt meg inn i hvordan den fungerer (den er heller ikke kopiert hit ennå). Kåre-Olav 16. des 2009 kl. 16:21 (CET)

Løpeseddel[rediger]

Kan vi legge inn noe slikt? Og hvordan kan det best ordnes? V85 17. des 2009 kl. 22:53 (CET)

Mal:vers[rediger]

Jeg har lagt inn et lite mellomrom i {{vers}}, er det mulig å bruke en bot til å fjerne alle vanlige mellomrom som er brukt på sider der malen står? Slik jeg gjorde, f.x. her? V85 28. feb 2010 kl. 20:58 (CET)

Takk[rediger]

Tok en kikk innom dette prosjektet som jeg ikke så ofte besøker. Du gjør en kjempejobb her, ville bare si takk på vegne av allmenheten som kan nyte godt at at dette blir gjort tilgjengelig. Mvh Finn Rindahl 7. apr 2010 kl. 00:50 (CEST)

Beklager tabben[rediger]

Det er første gangen jeg redigerer på wikikilden, så jeg bommet naturligvis litt. Holdt på å fikse feilen min da du gjorde det for meg. Skal nok klare å unngå at det skjer igjen. KristofferAG 7. apr 2010 kl. 22:29 (CEST)

Ikke noe problem. Bare si ifra hvis det er noen spesiell forfatter, tekst eller emne du har lyst til å arbeide med. Vi kan skaffe scans for mye rart, så sant det ikke er opphavsrettsbeskyttet (forfatteren død i 70 år). Kåre-Olav 7. apr 2010 kl. 22:32 (CEST)
Jeg vet ikke hvor aktiv jeg kommer til å være på wikikilden, så foreløbig så tar jeg heller for meg samarbeidsprosjektet. Jeg lurer på en liten ting: Noen sider består av en illustrasjon og bildetekst. Andre sider har både illustrasjon, bildetekst og teksten fra boken. Hva gjør jeg der? Eksempler: Side:Eventyr.djvu/17, Side:Eventyr.djvu/19. KristofferAG 7. apr 2010 kl. 22:41 (CEST)
For en nybegynner er det greiest bare å ta med all tekst som finnes på siden, uansett om det er bildetekst eller ikke, så kan noen andre putte inn de nødvendige malene senere. (Å skille mellom vanlig tekst og bildetekst krever nemlig at man har satt seg litt inn i det tekniske). Kåre-Olav 7. apr 2010 kl. 22:45 (CEST)
Hvis det er snakk om wikikode, er ikke det et problem. Hvis det derimot er noe spesifikt for wikikilden, kan vel andre ta seg av det. Finnes det en hjelpeside som kunne forklart det kanskje? Skal jeg bare markere disse som Ufullstendig? KristofferAG 7. apr 2010 kl. 22:47 (CEST)
Ja, det enkleste er nok å gjøre det slik, men hvis du er teknisk interessert er fremgangsmåten slik:
På Wikikilden har vi litt ekstra wikikode som ikke finnes på Wikipedia. For å markere at noe er bildetekst skriver man <section begin=bildetekst />bildeteksten står her<section end=bildetekst />, mens man for den vanlige teksten skriver <section begin=tekst />Den vanlige teksten står her ... <section end=tekst />. Men dette brukes bare hvis man har begge deler på samme side, ellers er det ikke nødvendig å bruke denne koden.

Det står litt om dette her (men den siden er litt teknisk). Det kan også være en fordel å lese Hjelp:Korrekturlesing. Kåre-Olav 7. apr 2010 kl. 22:56 (CEST)

Ah, så nå hva du hadde gjort på den ene siden jeg lenket til. Det ser i seg selv enkelt nok ut, jeg skal lese litt mer om det, men får se om jeg ikke bare etterlater det til noen med mer erfaring (deg). Takk for hjelp! KristofferAG 7. apr 2010 kl. 23:07 (CEST)

Kommer tilbake med et lite spørsmål: Har det noe å si om det er linjeskift eller ikke i kildekoden? Rå sider har ofte linjeskift der den scannede siden har det, men slike linjeskift har jo ingen effekt på utseendet. Hvis jeg er den andre som korrekturleser en side som har beholdt linjeskiftene fra rå versjon, skal jeg da fjerne disse, eller la dem være? Se eksempel på hva jeg mener her. KristofferAG 8. apr 2010 kl. 15:04 (CEST)

Nei, det har ikke noe å si. Selv pleier jeg å fjerne linjeskiftene, men jeg vet at andre foretrekker å la dem stå. Et enkelt linjeskift fungerer bare som et mellomrom. Uansett må man huske på å trekke sammen ord som er delt med bindestrek på et linjeskift. Kåre-Olav 8. apr 2010 kl. 15:33 (CEST)
Har det noe å si? Nei, men jeg vil likevel si det motsatte av K-O: Det er bedre at linjeskiftene står, fordi det gjør sammenligningen av de to tekstene lettere (tekst til venste og scan til høyre), dersom de har de samme linjeskiftene. V85 8. apr 2010 kl. 16:32 (CEST)
Jeg syns snarere det motsatte, at det gjør det vanskeligere. Ikke vet jeg hvorfor, det ville jo vært mer logisk at det var lettest å lese hvis linjeskift kom samtidig i scan og kildetekst, men jeg syns det er lettere når den er sammenhengende. Jeg kan la være å fjerne linjeskift hvis jeg korrekturleser noe du har lagt inn, V85, men kommer selv til å fjerne det når jeg legger inn noe, med mindre det blir gjort en policy ut av det. KristofferAG 8. apr 2010 kl. 17:32 (CEST)
  • RWAR!* ;-) Tja... Du gjør som du vil. Dersom det er meg som har korrekturlest teksten står du enda friere: Jeg kan nemlig ikke gjøre noen videre korrektulesning enn det. (Vedkommende som validerer være forskjellig fra den som korrekturleser.) V85 8. apr 2010 kl. 17:37 (CEST)
Heh, ja, er klar over at jeg teknisk sett kan gjøre (nesten) hva jeg vil, men det er da det minste jeg kan gjøre for å unngå å være en plage :P KristofferAG 8. apr 2010 kl. 18:00 (CEST)

Første Korrekturlesing[rediger]

Har et lite spørsmål:

I Hjelp:Korrekturlesing, under Første gangs korrektur, bruker eksempelet en side som er satt til . Jeg har redigert en del på sider som ikke engang eksisterer. Teller disse på samme måte som , eller skal jeg fikse på dem, for så å markere dem som , eller skal jeg fikse på dem, for så å merke dem som Korrekturlest?KristofferAG 8. apr 2010 kl. 22:00 (CEST)

Foreløbig er det ingen «standard praksis» på dette området. Som du kan lese om korrekturlesningen, trengs det to brukere for å validere en tekst. Først leses teksten «maskinelt» (OCR) — den er «». Deretter korrekturleses den én gang, deretter valideres den. Ikke all bøkene har et tekstlag, slik Indeks:Eventyr.djvu har. F.eks. Indeks:Kielland - Samlede Værker 1.djvu. Her er jeg litt mer tvilende. Det kommer da an på hvor mye tillit jeg har til min egen evne til å skrive alt rett første gangen. Hvis jeg tror jeg klarer å skrive alt rett, så korrekturleser jeg med en gang, ellers lar jeg den stå som , slik at to personer til må korrekturlese, før den er validert. Det blir litt skjønnsmessig i det siste tilfellet, men der det allerede er en tekst, så korrekturleser du den. V85 9. apr 2010 kl. 22:28 (CEST)
Ah, mange takk for svar! KristofferAG 9. apr 2010 kl. 23:37 (CEST)
Jeg håper ikke dette betyr at du faktisk skriver teksten inn for hånd? Jeg skal be om at OCR-funksjonen blir aktivert på denne wikien, og hvis ikke det går, kan jeg sette KåreBot til å legge inn OCR der det måtte være ønskelig. Kåre-Olav 10. apr 2010 kl. 11:55 (CEST)
Jeg har skrevet inn en del tekster for hånd, men det begynner å bli lenge siden. Etterhvert har jeg funnet ut hvordan jeg kan legge inn djvu'er med tekstlag, så det hjelper jo veldig. V85 10. apr 2010 kl. 13:00 (CEST)

Per Sivle[rediger]

Er ganske interessert i å jobbe med noen av per Sivle sine verk. Er det mulig å få diktsamlingene hans lagt inn? Jeg vet det finnes en novellesamling her, men det er hans dikt jeg liker best. På forhånd takk. KristofferAG 11. apr 2010 kl. 22:51 (CEST)

Vi har en del av tekstene hans, men har ikke laget indeks-sider for dem. De filene vi har er: Fil:Per Sivle - Streik.djvu, Fil:Per Sivle - Blandet Selskab.djvu og Fil:Per Sivle - Sogor.djvu. Siden du nå spurte om Per Sivle, har jeg ikveld lastet opp: Fil:En Fyrstikke.djvu, Fil:Nationalt Selvmord.djvu, Fil:Folk og Fæ.djvu, Fil:Bersøglis.djvu, Fil:Skaldemaal.djvu og Fil:Nye Vossa-stubbar.djvu. Noen er diktsamlinger, andre er det ikke. (Jeg har bevisst ikke laget indeks-sider for dem, slik at du lærer hvordan det skal gjøres. :-) Har du andre ønsker, er det bare å si ifra. V85 11. apr 2010 kl. 23:42 (CEST)
Learning by doing, eller kva? Setter pris på dette, så har eg noko å gjera! Så vidt eg kan sjå virker det ikkje så utruleg vanskeleg å laga disse Indekssidane, men det kan jo endra seg fort. Foreløbig trur eg det går fint. Igjen, takk! KristofferAG 12. apr 2010 kl. 17:24 (CEST)

Spm[rediger]

Jeg har lyst til å mase litt: Hvorfor brukte du ikke den utgaven av boken som jeg lastet opp? V85 15. apr 2010 kl. 16:50 (CEST)

Av den enkle grunn at jeg ikke visste at den eksisterte... Vi bør kanskje legge inn lenke til indeksene fra de forskjellige forfattersidene, så vi ikke gjør dobbelt arbeid. Kåre-Olav 15. apr 2010 kl. 23:31 (CEST)
Det burde vi nok; vi får ta det manaña. V85 15. apr 2010 kl. 23:45 (CEST)

Hjelp med diktsamling[rediger]

Heisann

Jeg begynte å redigere en liten diktsamling av Per Sivle, som het En Fyrstikke. Jeg lurte på om du kunne hjelpe meg med et par ting.

  1. Formateringen av innholdsfortegnelsen. Jeg er usikk på hvordan jeg får tallene til å bli helt til høyre på siden, istedenfor som det nå er, like etter teksten. Er dette mulig/nødvendig?
  2. Formateringen av diktene. Jeg bruker selvsagt poem-taggen, men allikevel kommer det en indent ved første linje av hvert dikt, som ikke skal være der. Se eksempelvis denne siden. Hva gjør jeg her? I tilleg, se på denne siden, hvor det er en indent på annenhver linje, skal jeg gjøre noe med det?
  3. Når jeg skal lage sider for hvert dikt, hvordan går jeg da frem? Noen sider har to dikt på seg, som den første siden jeg lenket til. Hva gjør jeg for å kun få ett av diktene på siden?

På forhånd takk. KristofferAG 18. apr 2010 kl. 12:23 (CEST)

Et par svar:
  1. Se på andre innholdsfortegnelser, f.eks. denne. Bruk kommanden: «align="right"» for å høyrestille innholdet i én celle. Pass på at du setter en «|» mellom denne kommandoen og innholdet i cellen.
  2. For å lage et lite innrykk på en linje, bruker du kommandoen « » helt først på linjen. Dersom du synes dette mellomrommet er for lite, kan du bruke to.
  3. Her må du seksjonere siden. Se hvordan dette er gjort, f.eks. her, som transkluderes hit og her. Pass på at seksjonsmerket har «/» i slutten, ikke i begynnelsen, og at det er et mellomrom mellom seksjonens navn og «/». Jeg vil foreslå at du gir seksjonene korte og enkle navn, fremfor lange, kompliserte, men nøyaktige navn. V85 18. apr 2010 kl. 12:42 (CEST)
Ser ut til at jeg har fått til både punkt 1 og 3 til en viss grad. Du kunne vel tatt en titt her, for å se problemet jeg hadde med det. Med punkt to, så går ikke det fordi jeg bruker poem-taggen. Tror jeg. Jeg ser ihvertfall ikke et resultat når jeg sette rinn emsp. KristofferAG 18. apr 2010 kl. 23:00 (CEST)
Ser det bedre ut nå? Hos meg, i Firefox, er det spot on. V85 18. apr 2010 kl. 23:37 (CEST)
Se det. Virker ikke som om wikikilden liker opera. Får gjøre resten av arbeidet her i firefox, da. Takk!
En liten ting til, da. På begynnelsen av siden kommer det alltid en indent som ikke skal være der. DU ser eksempler på alle sidene. Er det mulig å få den bort? Ser den nå, og jeg bruker Firefox. KristofferAG 19. apr 2010 kl. 00:07 (CEST)
På side:sidene eller i hovednavnerommet? Jeg opplever ingen indents, som ikke skal være der. V85 19. apr 2010 kl. 00:13 (CEST)
Begge. Se her og her. KristofferAG 19. apr 2010 kl. 09:04 (CEST)
Åja, glemte det. Jeg har lagt inn et lite script i monobooken min som fjerner den. Burde ha kommet på at det var det som var grunnen. :-S V85 19. apr 2010 kl. 12:22 (CEST)
Dette er vel noe som burde implementeres i wikikildens css? Jeg kan ikke noe med sånn, så jeg stjeler bare din og plasserer den hos meg. Takk. KristofferAG 19. apr 2010 kl. 15:14 (CEST)
Ja, og det gjør den òg: Men, der er den ikke knyttet til <poem>-tagen, men til at man i transkluderingen setter <div class=vers> og ikke <div class=text>. V85 19. apr 2010 kl. 15:27 (CEST)
Ah, se det. Da har jeg fått alle svar jeg trenge. Syns litt synd på Kåre-Olav, so nå har fått brukerdiskusjonen full med dette. KristofferAG 19. apr 2010 kl. 15:32 (CEST)
«Man må lide for skjønnheten, Kåre-Olav» ;-) Den eneste ulempen ved å linke det til <div class> og ikke <poem>, er der det er et dikt i en tekst: Den vil jo da få den samme indenten som ellers i en tekst, til tross for at <poem>, brukes (bortsett fra for oss med vår monobokk). V85 19. apr 2010 kl. 15:36 (CEST)
Går det ikke an å bare kopiere den CSSen jeg nå stjal fra deg over på MediaWiki:Monobook.css? KristofferAG 19. apr 2010 kl. 15:42 (CEST)
Siden jeg har deg her, hvor ble det av headeren her? KristofferAG 19. apr 2010 kl. 10:21 (CEST)
Aner ikke, men det funker nå. V85 19. apr 2010 kl. 13:04 (CEST)

OCR gadget[rediger]

Du frågade ThomasV om norsk OCR och han svarade att du måste begära att få in detta på toolservern. Har du gjort det? Det vore intressant att få med svenskt stöd samtidigt. --LA2 23. apr 2010 kl. 11:26 (CEST)

Nei, jeg har ikke gjort det, for jeg vet ikke helt hvor jeg skal henvende meg. Kåre-Olav 23. apr 2010 kl. 16:39 (CEST)
Jag har inget konto på toolservern, men jag är med på toolserver-l mailinglistan. Man kan ju fråga där. Det finns också en IRC-kanal #wikimedia-toolserver. Vet du om någon har tränat Tesseract för svenska? Var hittar jag information om hur man tränar ett nytt språk för Tesseract? Är du med på Tesseract-mailinglistan? Jag gick med där idag och postade dessa frågor. --LA2 23. apr 2010 kl. 16:47 (CEST)
Trening i tesseract 2.04 er beskrevet her: TrainingTesseract. Versjonen i svn (tesseract 3.0) har for øvrig innebygget støtte for svensk (swe). En installasjon fra svn krever litt teknisk innsikt, men jeg har skrevet litt om dette her. (Det er også mulig å trene sitt eget språk i svn-versjonen, men dette er ikke beskrevet i dokumentasjonen, bare i mailinglisten). Jeg har selv trent både tesseract 2.04 og 3.0 for dansk-norsk og dansk-norsk fraktur, og kan svare på spørsmål hvis du har noen. Kåre-Olav 23. apr 2010 kl. 16:57 (CEST)
Jag lyckades kompilera 3.0 här hemma och det fungerar för svenska. Om vi kunde få detta installerat på toolservern, vore mycket vunnet. --LA2 23. apr 2010 kl. 20:14 (CEST)
Fast svaren jag får på Tesseract-mailinglistan är inte upplyftande. Tesseract verkar vara ett döende projekt, nästan helt utan dokumentation. --LA2 23. apr 2010 kl. 22:04 (CEST)

Validering[rediger]

Kan du validere de siste sidene på Indeks:Eventyr.djvu og Indeks:En Fyrstikke.djvu? Dette er sider jeg har korrketurlest, og det hadde vært fint om disse kunne settes som «ferdige». V85 21. mai 2010 kl. 21:04 (CEST)Svar


layouts[rediger]

Hello,

I have made a slight change to the syntax of self.ws_layouts :

  • if the key begins with a '#', the css is applied to a single element
  • if the key begins with a '.', the css is applied to a class

Could you update your common.js ? you just need to prepend '#' to all keys. See fr:Mediawiki:Common.js for an example.

ThomasV 14. sep 2010 kl. 17:57 (CEST)

Dreg du den, så dreg du den[rediger]

Har lagt inn kilde. Forøvrig tviler jeg på at Gyldendal har opphavsrett på folkeeventyr. Mvh. BjørnN 30. jan 2011 kl. 12:35 (CET)

Hei, ich finde es nicht gut, dass Du nach 325 Seiten plötzlich auftauchst und anfängst eine andere Transkription und Formatierung einzuführen. Ich werde die Seiten mit meinem OCR-Text überschreiben.

Das von dir geforderte «ø» hat es norrönen Texten nicht gegeben. Bei den wenigen Stellen, wo dieses «ø» in der gedruckten Vorlage auftaucht, ist nicht klar, was Keyser/Munch in der Handschrift vorgefunden haben, auf jeden Fall kein «ø». Deshalb bleibe ich bei «ö» und verwende «ø» nur dort, wo es im gedruckten Text vorliegt. Ülicherweise wird das in den norrönen Texten gegebene «ǫ» auch mit ö wiedergegeben. Aber es gibt in der gedruckten Vorlage auch Stellen, in denen «ǫ» steht. An den wenigen Stellen übernehme ich diesen Buchstaben.Es gibt in der gedruckten Vorlage mehr verschiedene «ö», als wir zur Verfügung haben. Das hat zur Folge, dass man zwei ö zusammenlegen muss. Da habe ich mich dazu entschieden, wegen der leichteten Lesbarkeit, das häufigste «ö», da «o» mit Haken und das ebenfalls, aber selten vorkommende «ö» zusammenzulegen. Die unterschiedliche Schreibweise des «s» in der Frakturschrift, nämlich ſ und s, werden in der Transkription üblicherweise beide als s wiedergegeben, da sie den gleichen Lautwert besitzen. Da das ſ dem f sehr ähnlich ist, erschwert das ſ die Lesbarkeit. Fingalo 15. mar 2011 kl. 21:32 (CET)

Ich habe inzwischen festgestellt, dass du das Projekt verschoben und auch beschädigt hast. Rechts oben befand sich ein unverständlicher Buchstabensalat. Eine kurze Rücksprache wäre zumindest ein Akt der Höflichkeit gewesen. Ich hätte gute Lust, meine Arbeit an dem Projekt einzustellen. Und wenn Du so weitermachst, werde ich das auch tun. Fingalo 16. mar 2011 kl. 10:42 (CET)

??? Vel, jeg forsøkte bare å hjelpe. Du hadde nemlig skrevet at «resten ble utført manuelt», slik at jeg fikk inntrykk av at teksten ble skrevet inn for hånd.
Jeg gjorde dessuten heller ikke annet enn å lime inn «rå» tekst. Jeg vet ikke hvordan dere tenker på de.wikisource, men her anser vi generelt en dårlig ocr for å være bedre enn ingenting. Hvis du ikke likte ocr'en, sto du fritt til å erstatte den med noe bedre, noe du jo har gjort. Altså ingen skade skjedd.
Det er heller ikke noe problem med «ſ»-tegnet, for vi har et javascript-filter som viser «ſ» som «s» i hovednavnerommet (se f.eks. Det norske Folks Historie/1/1. I side-navnerommet liker vi å ha spesialtegn (noen der ute kan jo ha bruk for å skille mellom «ſ» og «s»...), men vi tvinger ingen til å bruke dem. Du kan derfor bruke så mange unicode-tegn du bare vil, for vi kan legge dem inn i javascript-filteret hvis det er nødvendig for lesbarhetens skyld. Eller du kan la være. Kåre-Olav 16. mar 2011 kl. 18:13 (CET)

Danke. Die ersten Seiten wurden offensichtlich abgeschrieben, aber nicht von mir. Aber Deine neue Formatierung verstehe ich deshalb nicht so ganz, weil du selbst genauso die Seiten 24 ff. gestaltet hast, wie ich auch. Das war am 9.8.2009. Was Du da zitierst, wegen OCR-Text und Abschreiben, war nicht von mir, sondern von V85. Der hat von Hand geschrieben. Ich benutze FineReader 10 mit ausführlichem Training. Die erste Seite, die ich eingestellt habe, ist S. 54 am. 2. März 2008. Alle Seiten davor habe ich nur nachträglich bearbeitet.

In de.wikisource dürfen nur OCR-Texte, die von Hand nachbearbeitet worden sind, direkt als «korrekturlest» eingestellt werden. Das (gut trainierte!) OCR-Programm wird als Erstverfasser anerkannt. Die manuelle Nachbearbeitung ist dann die Erstkorrektur.

Aber es ist schön, dass du helfen willst, und ich entschuldige mich, dass ich Deine Edits falsch aufgefasst habe. Ich hätte da einige Bitten: Früher war auf der Bearbeitungsseite auf der rechten Seite oben am Scan ein +. Wenn man den Button anklickte, kam man auch dorthin, wo die Kopfzeile zu stehen hat, und, das ist besonders wichtig, man kam unten in den Kasten, wo <references/> steht. Dort konnte man weitere Fußnoten anbringen, z.B. die Korrekturen von Keyser/Munch auf der letzten Seite und auch eigene Korrekturen ganz offensichtlich übersehener Druckfehler. Da komme ich jetzt nicht mehr hin. Der Plus-Button ist verschwunden. Ich habe das schon im «Kontoret» moniert, aber ohne Reaktion. Auf S. 25 ist da ein Fehler passiert, den ich nicht korrigieren kann. Außerdem könnte man diese Quellenedition in den Status von «Underprosjekter» erheben. Vielleicht finden sich dann eher welche für die Zweitkorrektur. Fingalo 16. mar 2011 kl. 22:48 (CET)

Hei. Topp- og bunnseksjoner måtte slås på under «Mine innstillinger» etter den siste oppgraderingen av MediaWiki-softwaren. Jeg har nå satt dem til påslått som standard (det kan hende du må tømme mellomlageret før endringen trer i kraft). Har forresten lagt til en lenke fra forsiden; tror det er mer effektivt enn underprosjekt. Kåre-Olav 16. mar 2011 kl. 23:16 (CET)

Danke, hat geklappt. Das mit dem Eintrag auf der Hauptseite unter «Projekte» war genau das, was ich meinte.

Ich sehe auf Deiner Namensseite von no:Wikipedia, dass Du sich mit der norwegischen Geschichte befasst. Das ist auch mein Gebiet in der deutschen Wikipedia. Unter anderem (für Deinen Zeitraum) Eidsvollgarantie, Norwegische Nationalromantik, Nation building in Norwegen, Verfassungstag (Norwegen), Verfassung von Eidsvoll und viele Biografien aus der Zeit, mit der Du dich befasst. Vielleicht kannst Du das eine oder andere gebrauchen. Fingalo 17. mar 2011 kl. 12:39 (CET)

Nederlandsk Wikikilden[rediger]

Hei, jeg har fått en forespørsel om å hjelpe med å forbedre korrekturlesningen på den språkversjonen. Jeg regner med at de har tatt kontakt med meg, siden jeg har lastet opp et par nederlanske oversettelser av norske bøker, og korrekturlest et par sider. Nå har ikke jeg jobbet så mye med akkurat dette med å tilrettelegge for korrekturlesning, så jeg tenkte at du kanskje var en bedre person til å hjelpe dem med å finne ut hva de mangler av rammeverk. Det spørsmålet de bestemt tar opp, er at transklusjonen for sidene i Sne ikke virker: nl:In de sneeuw/1, men de gjør i andre verk, som f.eks. Skrinet med det rare i (nl:Het kistje met den schat) og Mannen som skulle stelle hjemme (nl:De man, die voor huismoeder wou spelen). Har du noen tanker? V85 (diskusjon) 24. mai 2012 kl. 07:25 (CEST)Svar

Det er en stund siden jeg så på dette, men umiddelbart slår det meg at nederlandsk ikke er oppført i oldwikisource:MediaWiki:Base.js, som de lenker til fra Common.js. Kåre-Olav (diskusjon) 24. mai 2012 kl. 23:54 (CEST)Svar

Fußnoten[rediger]

Hallo, kannst du mal schauen, was hier passiert ist? Das Programm zählt die Fußnoten nicht mehr. Fingalo (diskusjon) 23. jul 2012 kl. 21:45 (CEST)

Det ser ut til å skyldes innrykket helt nederst på siden (::), men hvorfor dette ødelegger referansesystemet, vet jeg ikke (It seems to be due to the indentation on the last line (::), but I don't know why it happens). Kåre-Olav (diskusjon) 23. jul 2012 kl. 23:38 (CEST)

Nein, aber der Trennungsstrich fehlte! Fingalo (diskusjon) 24. jul 2012 kl. 12:02 (CEST)

Wikisource User Group[rediger]

Wikisource, the free digital library is moving towards better implementation of book management, proofreading and uploading. All language communities are very important in Wikisource. We would like to propose a Wikisource User Group, which would be a loose, volunteer organization to facilitate outreach and foster technical development, join if you feel like helping out. This would also give a better way to share and improve the tools used in the local Wikisources. You are invited to join the mailing list 'wikisource-l' (English), the IRC channel #wikisource, the facebook page or the Wikisource twitter. As a part of the Google Summer of Code 2013, there are four projects related to Wikisource. To get the best results out of these projects, we would like your comments about them. The projects are listed at Wikisource across projects. You can find the midpoint report for developmental work done during the IEG on Wikisource here.

Global message delivery, 25. jul 2013 kl. 01:23 (CEST)

Ang: Din status som administrator[rediger]

Hei! Jeg er en av stewardene på Wikipedia. Der er nylig blitt innført en policy med hensyn til endring/ tilbakekalling av utvidede rettigheter for brukere (administrator, byråkrat o.a.). Denne ble innført ved konsensus i nettsamfunnet. I tråd med denne policyen går man nå gjennom administratoraktivitetene for wikier der policy vedrørende inaktivitet ikke er innført.   Du fyller kriteriene for ikke-aktivitet (ingen registrerte logg-handlinger og ingen redigeringer siste 2 år) på nowiktionary, hvor du er administrator. Siden nowiktionary ikke har egen prosess for gjennomgang av administratorrettigheter, gjøres den globale policyen gjeldende.   Hvis du ønsker å beholde rettighetene, vennligst ta kontakt med det aktuelle wikisamfunnet ditt og fortell at du har fått denne meldingen, men ønsker å fortsette. Når dette er gjennomgått og drøftet av det aktuelle forumet, kan du kontakte stewardene på  m:Stewards' noticeboard, med lenke til forumet der ditt wikisamfunn uttrykker ønske om å opprettholde rettighetene.   Vi, stewardene, vil vurdere svarene. Hvis der ikke foreligger noe svar etter ca. en måned, vil vi fjerne administratorrettighetene. I tvilstilfeller vil vi la spørsmålet gå tilbake til lokalsamfunnet for gjennomgang og kommentarer. Hvis du har spørsmål, vennligst ta kontakt via m:Stewards' noticeboard.   Med vennlig hilsen, Rschen7754 6. aug. 2014 kl. 07:18 (CEST)Svar

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[rediger]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Proofread Index[rediger]

Hi, Kåre-Olav! It's been months since I opened phab:T142921, because of a problem in the Index form (mul:Wikisource:Scriptorium/Archives/Jan_2016_-_Dec_2016#Proofreadpage_on_the_Norwegian_Wikisource). Developers seems to have ignored that because there is no feedback in phab:T142921, but the fact is that now I cannot see the bugg. Is everything OK? If yes, I cannot see what has solved the problem. Any idea? Can I ask for closing phab:T142921? :) Best regards! -Aleator (diskusjon) 29. jan. 2017 kl. 00:24 (CET)Svar

Hi, everything seems to work again now. I think it may have something to do with this one: phab:T126146. Thanks, Kåre-Olav (diskusjon) 1. feb. 2017 kl. 18:50 (CET)Svar

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[rediger]

(Sorry to write in Engilsh)

Accesskey[rediger]

Hei, kunne du ha lagt inn bokstaven «c» på følgende sider? Det gjør at man kan trykke på Alt+c (Alt+Shift+c i noen nettlesere) for å komme til innholdssiden når man er på ei diskusjonsside, historikkside o.l. «c» er standardbokstaven for dette, men av en eller annen teit grunn har de gjort at det ikke er universelt, men avhengig av navnerom (og det eneste navnerommet som er annerledes er prosjektnavnerommet!), så det er ikke lagt inn som standard på egendefinerte navnerom.

Jon Harald Søby (diskusjon) 31. jul. 2017 kl. 17:29 (CEST)Svar

✓ Gjort Kåre-Olav (diskusjon) 31. jul. 2017 kl. 17:59 (CEST)Svar

Indekssider[rediger]

Sorry at jeg plager deg nå, men jeg har et annet urelatert spørsmål. Veit du hvorfor det dukker opp lenke til DjVu-fila til venstre på siden f.eks. her, men ikke noen lenke til PDF-fila her? Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 31. jul. 2017 kl. 17:35 (CEST)Svar

Ikke noe problem. Under «Bilde» må du angi hvilken side du ønsker skal vises. Jeg la inn «1». Kåre-Olav (diskusjon) 31. jul. 2017 kl. 17:59 (CEST)Svar
Aha! Skjønte ikke hva bildefeltet skulle være, men det gir jo egentlig mening. Takkar! Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 31. jul. 2017 kl. 21:26 (CEST)Svar

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[rediger]

WMF Surveys, 29. mar. 2018 kl. 20:36 (CEST)Svar

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[rediger]

WMF Surveys, 13. apr. 2018 kl. 03:34 (CEST)Svar

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[rediger]

WMF Surveys, 20. apr. 2018 kl. 02:44 (CEST)Svar

Kong Haralds taler[rediger]

God morgen! På hoffet.no ligger det taler som kong Harald har hold. kan disse lastes opp. Mvh --Pmt (diskusjon) 14. jun. 2018 kl. 07:17 (CEST)Svar

Etter åndsverkslovens §9 er «forslag, utredninger og andre uttalelser som gjelder offentlig myndighetsutøvelse» uten vern av opphavsretten i Norge (se mer informasjon på Wikimedia Commons). Om dette gjelder kongen i egenskap av taler tør jeg ikke uttale meg om. Personlig ser jeg ikke noe poeng i å legge arbeid i å kopiere tekstene hit (de finnes jo allerede lett tilgjengelige på hoffet.no), men du står naturligvis fritt til å gjøre som du vil, hvis du finner ut at de kan kopieres. Mvh. Kåre-Olav (diskusjon) 19. jun. 2018 kl. 18:41 (CEST)Svar

Technical problem[rediger]

I noticed there is a problem with this Norwegian Wikisource page. This is being investigated in this phabricator ticket.

I have copied the content of the broken page (using Special:Export) here: Side:Presten som ikke kunde brukes/87/retrieved.

Can you, please, try to delete the broken page (direct link: https://no.wikisource.org/w/index.php?title=Side:Presten_som_ikke_kunde_brukes/87&action=delete),

and then move Side:Presten som ikke kunde brukes/87/retrieved -> Side:Presten som ikke kunde brukes/87 ?

Ankry (diskusjon) 10. aug. 2018 kl. 09:26 (CEST)Svar

✓ Gjort. Done. Kåre-Olav (diskusjon) 10. aug. 2018 kl. 17:46 (CEST)Svar

Lov om reindriften av 12. mai 1933[rediger]

Hei hei, klarer du å finne ut av hva som er gærent med sidenumrene i toppen der? Trodde det kunne være relatert til tabeller som går over flere sider, men jeg tror jeg har fiksa alle dem, men problemet er der fortsatt. Og veit du hvorfor denne revisjonen ikke fungerer som den skal? Jon Harald Søby (diskusjon) 29. nov. 2018 kl. 13:34 (CET)Svar

For meg ser det ut som det har noe med tabellene å gjøre, siden det er de sidene som har tabeller som henger i toppen. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg videre. ProofreadPage-ekstensjonen er ikke særlig lett å bruke, og skaper ofte problemer, enten det skyldes ProofreadPage selv eller det er noe feil i oppsettet her på no.wikisource. Kåre-Olav (diskusjon) 29. nov. 2018 kl. 23:21 (CET)Svar

Community Insights Survey[rediger]

RMaung (WMF) 9. sep. 2019 kl. 16:34 (CEST)Svar

Reminder: Community Insights Survey[rediger]

RMaung (WMF) 20. sep. 2019 kl. 21:14 (CEST)Svar

Reminder: Community Insights Survey[rediger]

RMaung (WMF) 4. okt. 2019 kl. 19:04 (CEST)Svar

Samtiden[rediger]

Jag ser att du 2008 började arbeta med Samtiden. Jag har nu börjat med detta i Projekt Runeberg. --LA2 (diskusjon) 24. jan. 2020 kl. 23:22 (CET)Svar

Invitasjon til administratortreff[rediger]

Hei! Lørdag 20. mars fra kl. 13 til 18 blir det et virtuelt treff for administratorene på de norskspråklige Wikimedia-prosjektene. Jeg har sendt invitasjon til de fleste via epost, men siden du ikke har slått på epostfunksjonen skriver jeg til deg her i stedet. Hvis du er interessert i å bli med, send meg en epost (enten via skjemaet eller på jhsoby@wikimedia.no), så får du flere detaljer! Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 1. mar. 2021 kl. 13:10 (CET)Svar

How we will see unregistered users[rediger]

Hei!

Du mottar denne beskjeden fordi du er administrator på en Wikimedia-wiki.

Når noen redigerer en Wikimedia-wiki uten å være logga inn viser vi i dag IP-adressen deres. Som du kanskje allerede veit, vil vi ikke lenger kunne gjøre dette i framtida. Denne avgjørelsen er tatt av Wikimedia Foundations juridiske avdeling fordi normer og bestemmelser rundt personvern online har endra seg.

I stedet for IP-adresser vil vi vise en maskert identitet. Som administrator vil du fortsatt ha tilgang til IP-adressene. Det vil også komme en ny brukerrettighet for de som trenger å se hele IP-adressa til uregistrerte brukere for å bekjempe hærverk, trakassering og spam uten å være administrator. Patruljører vil også se deler av IP-adressa uten denne brukerrettigheten. Vi jobber også med å utvikle bedre verktøy for å hjelpe til med dette.

Hvis du ikke har sett dette før kan du lese mer på Meta. Hvis du ikke vil gå glipp av tekniske endringer på Wikimedia-wikiene kan du abonneredet ukentlige tekniske nyhetsbrevet.

Vi har to forslag til hvordan denne identiteten kan fungere. Vi ønsker tilbakemelding på hvilket forslag du syns funker best for deg og din wiki, nå og i framtida. Du kan komme med tilbakemeldinger på diskusjonssida på et hvilket som helst språk. Forslagene ble posta i oktober, og vi vil konkludere diskusjonen etter 17. januar.

Tusen takk. /Johan (WMF)

4. jan. 2022 kl. 19:18 (CET)

Admintreff 28.–29. oktober[rediger]

Hei, Kåre-Olav! Jeg har nettopp sendt en e-post til de fleste administratorer på norskspråklige prosjekter, men ser ikke noen mulighet for å sende deg e-post. Wikimedia Norge arrangerer admintreff i Oslo helga 28.–29. oktober. Hvis du kunne ha interesse av å delta kan du gjerne sende meg en e-post, så kan jeg sende flere detaljer. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 31. aug. 2023 kl. 18:04 (CEST)Svar

Internasjonalen[rediger]

I speak no Norwegian. May the work be undeleted yet?--Jusjih (diskusjon) 4. des. 2023 kl. 05:20 (CET)Svar

Administrator[rediger]

Hei! Jeg kunne gjerne tenkt meg å bli administrator (eller egentlig helst: grensesnittadministrator) her, primært for å hjelpe til å rydde opp i MediaWiki:Common.css og MediaWiki:Common.js. Hvordan bør jeg gå fram, syns du? Jon Harald Søby (diskusjon) 8. jan. 2024 kl. 12:56 (CET)Svar

Hei, jeg er ikke helt inne i prosedyrene, men det ser ut som man kan henvende seg her. Mulig at du da må opprette et innlegg på Kontoret, slik at brukerne kan vise sin støtte. Hvis de ikke vil utnevne en administrator til, kan du eventuelt henvise til at jeg ikke lenger trenger disse rettighetene og gjerne overlater dem til noen andre. Kåre-Olav (diskusjon) 8. jan. 2024 kl. 23:27 (CET)Svar